A Testo megbízható német minőségű műszereket kínál a klímatechnikai mérések területén, melyek főként a légcsatornákban végzett mérésekre, valamint a beltéri légállapot meghatározására és optimalizálására alkalmasak. A mérőműszerek széles kínálata lehetővé teszi, hogy Ön alkalmazás-specifikusan válasszon egy alacsonyabb, vagy pedig egy magasabb kategóriájú klíma- és légtechnikai műszert.

Multifunkciós műszerek
A piacon jelen lévő számos mérőműszer 1-2 vagy akár 3 paramétert mér, azonban egy légtechnikai berendezés karbantartása vagy egy átfogó irodai komfortérzet mérés során ezekkel a műszerekkel a lehetőségeink határába ütközünk, sőt a mért eredményeket dokumentálnunk is kell, amelyhez egy nagy kapacitású adattárolóval rendelkező műszerre van szükségünk.
testo 480-webA Testo multifunkciós mérőműszerei, mint a  Testo 435 vagy Testo 480 biztosítják a felhasználó barát kezelést, az érzékelők széles kínálatát, az elemzés és dokumentálás lehetőségét, valamint a szabvány szerinti méréseket. A multifunkciós műszerek alkalmasak a légsebesség, a hőmérséklet, a páratartalom, a nyomás, a megvilágítás, a sugárzó hő, a turbulencia, a CO2, valamint a zajszint mérésére és kiszámítják a PMV/PPD és huzat értékeket is.

Testo-510-webDifferenciál nyomás mérés klíma berendezéseken
Az állandó beltéri klíma feltételeket biztosító berendezéseket folyamatosan ellenőrizni és karbantartani kell, hiszen az ilyen berendezésekre szigorú higiéniai előírások vonatkoznak, így nagy jelentőségű a levegő szűrők felügyelete. A testo 510 differenciál nyomás mérőműszerrel Ön gyorsan megállapíthatja, hogy az adott szűrő el van-e szennyeződve és szükséges-e a cseréje. A szűrőkön túl a ventilátorok ellenőrzése is fontos, melyhez a testo 460 fordulatszámmérő műszer kiválóan alkalmas.

Perdületbefúvókon történő mérések
Testo-417-webA légáramlás pontos mérése és a térfogatáram egzakt számítása a mérések során nagy kihívást jelent, mely különösen a szellőzőnyílásokon végzett térfogatáram mérésre igaz. Az ott keletkezett turbulenciák és különböző áramlási irányok megnehezítik a pontos mérést és meghamisíthatják a mért értékeket. Ezeken a területeken a Testo szárnykerekes légsebességmérői, mint a Testo 410 és Testo 417 nyújtanak segítséget. A mérőtölcsérrel kombinált mérések még pontosabb eredményeket adnak, hiszen összpontosítják a kiáramló levegőt. A szabadalmaztatott Testovent 417 laminátor az örvényléseket lamináris légárammá alakítja át és a mérési pontatlanságot akár 50%-kal csökkentheti.

Testo-416-webLégcsatornában történő mérések
A Testo 416 és a Testo 425 kompakt légsebességmérők fixen csatlakoztatott érzékelővel rendelkeznek. Ezek a légsebességmérők kifejezetten a légcsatornákban fennálló alacsony vagy közepes áramlási sebességek gyors helyszíni mérésére lettek kifejlesztve. A térfogatáram érték automatikusan számítható a műszerben, az időbeni és pontonkénti átlagképzés felvilágosítást nyújt a térfogatáram átlagos értékéről, az áramlási sebességről és a légcsatornában uralkodó hőmérsékleti értékekről.